BLOG

VÍŠ CO ZNAMENÁ ŽÍT VĚDOMÝ ŽIVOT? 

 

Nedávno jsem o tom, co znamená žít vědomý život, mluvila se svou kamarádkou. Říkala jsem si, že o tom napíšu.

Když se dáte na určitou cestu, vždy začnete potkávat lidi, kteří to mají podobně a tím nabydete pocit, že už tento termín znají všichni. Tak jsem se rozhodla o tom napsat.

Vědomý život je cesta, na které jsme převzali odpovědnost sami za sebe. Za svá rozhodnutí,činy, ale i třeba myšlenky, které tvoří naší budoucnost. Je to o respektování sebe a svých potřeb, ale zároveň i o respektování druhých.

O naslouchaní svému tělu a pochopení, proč máme určité neduhy a co nám tím tělo říká. Je to hledání odpovědí díky setkávání se se svým vnitřním dítětem. A také o přijímání bez podmínek nejen sebe, ale i ostatních. Je to cesta dlouhá a řekla bych, že nikdy nekončící. Ale každý i malý krok, který uděláte, se v životě odrazí. Už nežijete v roli oběti, ale s vědomím toho, že vy si tvoříte svůj život. A situace, které vám chodí do života, jen zrcadlí to, jak se cítíte a v co věříte.

Je to cesta sebepoznání, nacházení sebehodnoty a sebedůvěry. Učení se dávat, ale i brát, aby v našem životě byla rovnováha.

Je toho mnohem víc, ale myslím, že tohle jsou ty základní pilíře vědomého života.

Blog

Říkáš často "MUSÍM"? Uvědom si, v jakých situacích tohle slovíčko používáš. "Musím do práce, musím se postarat o děti, musím uvařit, musím jet za rodiči, musím nakoupit, atd…. Je jen jedna věc, kterou opravdu musíš a to je umřít. Pokud slova musím a měla bych použijeme, jsme v roli oběti, která je nucena vláčet životem všechny musy. Motivace v...

Stres

19.03.2024

Všichni víme, že stres není pro tělo nic dobrého a velmi nám škodí. Bohužel to začneme řešit až s příchodem problémů nebo nemoci.